3 Pazeste!     |     3 Pazeste!
Ultimele Noutati   |   JurnalUltimele Noutati
Sambata 3 februarie 2001:

Am mai micsorat dimensiunile elementelor de grafica, mai ales cele din prima pagina. Sper sa se observe diferenta de viteza la incarcarea paginii.

Vineri 2 februarie 2001:

Nu stiu daca se mai poate numi un jurnal aceasta pagina in care intervin la intervale atat de neregulate... A trecut o luna destul de grea si in care s-a filmat masiv, nopti la rand. Cred ca stiti ca filmul e fara buget, asa ca banuiti ca majoritatea celor implicati in el are si un alt loc de munca asa-zis "normal" de unde primeste un salariu. Concluzia pentru cei mai multi dintre noi e simpla: ziua la lucru, noaptea la filmare. In concluzie, nu prea am mai avut timp de scris pe site, si nici de pus poze noi. De-abia azi am reusit in sfarsit! Incerc sa ma revansez scriind aici mai "in extenso".

Mi-am propus sa imbunatatesc site-ul din punct de vedere al vitezei lui de incarcare, adica sa mai reduc dimensiunea elementelor de grafica, sa-l optimizez cat pot si chiar, daca va fi necesar, sa-l mut pe alt server. Incerc chiar de azi sa aduc unele modificari, dar nu stiu in ce masura se vor simti.

Dar sa revenim la ce s-a mai petrecut cu filmarile noastre in ultima luna. Mai intai s-au filmat exterioare de iarna, care sunt racorduri pentru interioarele de iarna filmate in plina vara caniculara, in buna traditie a filmului romanesc. Am filmat noaptea pe strazi pe langa Gara de Est (Obor), in Gara de Est, prin triaj, pe langa vagoane, pe sub vagoane, in vagoane. Au fost ultimele filmari cu Serban Pavlu (Pepe) si Rares Pirlog.

S-au mai filmat exterioare de zi pe strazile de langa Camera de Comert (Mircea Voda), cu Andrei Aradits, Theo Herghelegiu, Mona Eftimiu. Lumea de pe strada a crezut ca suntem de la televiziune si ca filmam aurolaci - conditionarea publicului de catre TV produce adevarate minuni!

Pe 29 ianuarie s-a filmat secventa de nunta. Ati mai vazut film romanesc fara mireasa? Totusi, fiti linistiti, nu am putut face rost si de cal alb. Nunta (de fapt cheful de dupa nunta) s-a filmat in casa unchiului lui Ovidiu Gyarmath si a fost insufletita de lautari adevarati. Pregatirile miresei au fost filmate in casa tatalui lui Theo Herghelegiu; cu cateva zile inainte s-a filmat si din casa bunicii lui Theo... Cum se spune: "Filmed on Location". Au filmat, printre altii, Marius Bodochi, Gabi Crisu si Clara Flores.

S-a mai filmat noaptea in parcul din jurul palatului Mogosoaia, cu Gabi Crisu si Marius Bodochi. O scena de dragoste in masina, cu actorii imbracati sumar, la o temperatura apropiata de 0 grade. Au cazut reflectoare din cauza vantului, electricianul s-a curentat putin din cauza firelor umede, ploaia a patruns in cutia camerei video, dar in restul totul a mers perfect.

Una dintre cele mai "spectaculoase" filmari a fost cea din noaptea de 26 ianuarie, intr-un tren personal din triajul Garii de Est. Am filmat ultima secventa de film cu Gabriela Crisu. Trenul trebuia sa para in miscare, asa ca regizorul a convins pe unul dintre mecanicii de la triaj sa miste suspensiile vagonului cu o parghie la comanda "actiune!". Saracul om a stat acolo in frig mai multe ore, langa vagon, ca sa miste trenul!  

Gabriela Crisu a plecat dimineata de la filmare la alta gara, Gara de Nord, de unde a luat trenul spre Iasi unde avea spectacol seara... Marius Bodochi si-a impartit si el timpul intre filmari si cele 4-5 spectacole la care repeta sau in care joaca. Operatorul, Ovidiu Gyarmath, are niste probleme de sanatate cu spatele si a participat la filmarea din 29 ianuarie prin telefon, fiind internat in spital. Ovidiu Georgescu era sa intre intr-un camion dimineata, dupa filmari, din cauza oboselei acumulate. A fost poate cea mai obositoare luna de filmari de pana acum. Chiar daca in vara s-a filmat mai mult, toata lumea era atunci mai disponibila si mai odihnita, iar unii dintre noi eram in concediu. Acum insa am lucrat in regim de mars fortat.

Filmarile sunt aproape gata. Mai avem de filmat doar o secventa cu Gabriel Coveseanu si Mihai Razus, si apoi o serie de secvente in doi, in tren, intre Marius Bodochi si Gabi Crisu, inclusiv sosirea lor in gara.