3 Pazeste!     |     3 Pazeste!
Distributia   |   Echipa Filmului   |   Calendar   |   Synopsis   |   POZE!   |   ------ nou ------ TRAILER! ------ nou ------   |   Scrieti-ne!
Synopsis
     Gelu (35-40 ani), invarte felurite afaceri tulburi prin Romania si prin strainatate. Revine dintr-o calatorie de „lucru" din Germania, aterizeaza pe aeroportul Iasi din cauza vremii si se intalneste, in tren spre Bucuresti, cu Mira. Tanara fata (16-17 ani) vine dintr-o mica localitate din Republica Moldova si se indreapta spre capitala in cautarea destinului ei. Cei doi leaga cunostinta in tren si coboara in Bucuresti impreuna, Mira fiind atrasa de Gelu care este intr-adevar un barbat cu o prezenta puternica. Merge impreuna cu el la nunta surorii lui Gelu, in satul parintilor, unde incepe, in noaptea nuntii, "idila" lor.
     Gelu ii promite sa o ajute sa se instaleze in oras si sa-si gaseasca un rost si o invita sa locuiasca la el o vreme, chiar daca apartamentul lui nu e tocmai un "hotel cinci stele". Mira accepta, crezand ca si-a gasit norocul.
     Apartamentul e un soi de grota aflata intr-un bloc in constructie, pazit de un cerber grotesc, mana stanga a lui Gelu - Danut. Apare apoi si mana dreapta a lui Gelu - Raul - un borfas marunt in ascensiune insa in permanenta criza de bani. Misiunea celor doi este sa o pazeasca pe fata, care nu are nici cea mai vaga idee a rolului ei in planul lui Gelu.
     Intr-adevar, acestuia ii vine ideea de a o lasa pe Mira insarcinata pentru a-i putea vinde copilul unor cetateni germani, prin intermediul avocatului sau veros si cu ajutorul unui medic fara scrupule.
     Mira se plictiseste si se impaca destul de greu cu compania celor doi "pitecantropi", insa Gelu, profitand de faptul ca ea il iubeste, reuseste sa o convinga sa accepte situatia pentru o vreme.
     Pe masura ce inainteaza sarcina Mirei, in semi-captivitate, Danut si Raul trec prin mai multe peripetii mai mult sau mai putin burlesti, incercand sa faca rost de bani in jungla violenta si cruda, dar colorata, a Bucurestiului subteran. Gelu ii supravegheaza mai mult din umbra, prins cu alte treburi si ascunzandu-se de politie din cauza unui denunt.
     Episodic, apare un tanar bizar, un „roller", al carui destin este strans legat de intreaga poveste, chiar daca intr-un mod aparent fortuit.
     Mira ii urmeaza pe Danut si Raul in cateva mutari pe fuga in locuinte sordide, aflate toate undeva la periferie, pe langa depouri sau statii de cale ferata. Chiar daca situatia ei apare ca sumbra, cei doi, instruiti si de Gelu, incearca din cand in cand, in felul lor, sa o distreze.
Nemaiputand rabda pana la urma, Mira incearca sa fuga, insa este prinsa de cei doi. Aflata la capatul sarcinii, este vizitata de avocat si de doctor. Acesta din urma o asteapta a doua zi la spital, pentru internare si nastere.
Mira, aparent adormita, aude discutia despre soarta copilului sau si se hotaraste sa fuga in aceeasi noapte. Ajunge in Gara Obor, urmeaza o urmarire printre trenuri si intalnirea ei cu roller-ul, si reuseste sa se urce intr-un tren care pleaca. Roller-ul este accidentat si ramane invalid.
Mira moare in tren, insa copilul e salvat si internat in spital, in grija doctorului. Gelu primeste partea sa de bani, dar este zdruncinat de moartea Mirei, pe care nu a voit-o.
Danut si Raul sunt la fel de lefteri ca la inceput; prinsi intr-o rafuiala de strada, sunt arestati. Roller-ul moare si el in aceeasi incaierare, picand ca de obicei in ea, din intamplare, exact in momentul cel mai nepotrivit.
     Avocatul si doctorul sunt singurii castigatori - banii primiti vor fi folositi pentru vile si masini. Viata Bucurestiului merge inainte.